2024-04-18 04:40:43

7 عادت مالی مناسب برای پس انداز کردن

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 12 دقیقه
فهرست عناوین مقاله

فهرست مطالب

بخش عمده ای از زندگی روزمره ما مربوط به عادت ها می شود ؛ در حالی که اصلا مهم نیست شما از عادت های خود آگاهی داشته باشید یا خیر!

جالب است بدانید در یک مطالعه تحقیقی انجام شده در دانشگاه دوک به این نتیجه رسیدند که حدود 45% از رفتارهای روزانه ما به همان شکل ثابت هر روز اتفاق می افتد.

شاید همین قوی بودن عادت ها است که برای اکثر ما ترک یک عادت بسیار مشکل خواهد بود و جالب این جاست که ایجاد یک عادت جدید به همان اندازه ترک عادت سخت و زمانبر خواهد بود، به طوری که در یک مجله روانشناسی اروپایی زمانی حدود 66 روز برای ایجاد عادت جدید تخمین زده اند.

 عادت مالی

عادت چیست؟

عادت ها یکی از مهم ترین بخش های زندگی ما هستند، زیرا بدون آنکه متوجه باشیم بسیاری از رفتارها و تصمیماتی که ناخودآگاه انجام می دهیم، مربوط به عادت های روزانه ما هستند.

عادت را می توان تغییر رفتاری که در اثر تجربه ها شکل می گیرد، دانست. بنابراین در شرایط و موقعیت های تکراری بسیاری از رفتارها و یا گفتارها بر اساس تکراری بودن و به نوعی عادت شدن، اتفاق می افتند.

پژوهش های انجام شده روی رفتارهای انسان نشان داده اند که تقریباً45% از رفتارهای هر فرد در طول یک روز، همان رفتارهای تکراری هستند که به نوعی برای فرد به عادت تبدیل شده اند. مسواک زدن، ورزش کردن، نوشتن یا مطالعه کردن، دروغ گفتن و حتی تنبلی کردن در انجام برخی از کارها و به تعویق انداختن آنها نمونه هایی اشنا از عادت های روزانه ما هستند.

بنابراین می توان گفت اصلاح عادت ها و حتی ایجاد عادت های رفتاری مناسب می تواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی ما داشته باشد. برای ایجاد عادت های جدید یک چرخه ذهنی عادت تعریف شده است که در ادامه با آن آشنا می شویم.

پیشنهاد مطالعه : انواع مالیات در حسابداری|مالیات مستقیم و مالیات غیرمستقیم

چرخه ذهنی تعریف شده در ایجاد عادت های جدید

چرخه عادت

عادت ها بر اساس ماهیت به سه نوع عادت های حرکتی، ذهنی و عادت های شخصیتی تقسیم می شوند. فعالیت های عضلانی فرد مانند نحوه راه رفتن یا نشستن و یا ورزش کردن نمونه های عادت های عضلانی هستند، در حالی که در مقابل آن عادت های ذهنی یعنی فرآیندهای روانشناختی فرد مانند تفکر منطقی و استدلال کردن قبل از تصمیم گیری قرار دارد. عادت های شخصیتی نیز ویژگی هایی است که اطرافیان به عنوان ویژگی های شخصیتی فرد می شناسند مانند صادق بودن در گفتار و رفتار، خوش قول بودن و یا نوع عواطف و احساسات در برخورد با مسائل مختلف.

زمانی که ما به ایجاد عادتی جدید در خود فکر می کنیم، در واقع در حال به تصویر کشیدن عملی در ذهن هستیم. همان طور که طبق عادت هر روز صبح مسواک می زنیم و یا برای رفتن به محل کار در همان محل همیشگی برای سوار شدن تاکسی می ایستیم.

اما اگر بخواهید بدانید پشت صحنه این عادت ها و رفتارهای تکراری روزانه چه چیزی است، لازم است یک سیستم حلقه ای را در ذهن خود تصور کنید. سیستمی که به طور مداوم چرخه سرنخ ، رفتار و پاداش را تکرار می کند.

اولین مرحله از این سیستم حلقه ای ذهن، سرنخ است یعنی همان چیزی که باعث می شود شروع شکل گیری یک رفتار جدید را به عنوان عادت برانگیزاند. بعد از آنکه کار مد نظر به طور کامل انجام شد، مغز ما برای تکمیل این حلقه و ایجاد عادت یا رفتار جدید به یک پاداش نیاز دارد. پس از مدتی تکرار رفتار جدید، دیگر مغز به صرف انرژی برای انجام این انرژی نیاز ندارد و رفتار به طور خودکار انجام می شود. در نتیجه همین رفتار جدید به عنوان یک عادت جدید شکل گرفته در ما تعریف می شود.

بیشتر بخوانید: نرم افزار حسابداری

بارزترین مثالی که برای اکثر ما ملموس و واضح است، عادت به خرید و تفریح در روزهای آخر هفته است. به عنوان مثال اولین بار بنا به احساس نیاز و تأمین خواسته ای جدید، آخر هفته به خرید می روید و آنچه را که نیاز دارید تهیه می کنید. همان طور که می دانید خرید کردن ازجمله کارهایی است که شادی را برای شما به همراه دارد و همین احساس شادی، به عنوان یک پاداش برای مغز ثبت می شود و با تکرار خرید آنچه نیاز است در روزهای پایانی هفته و یا تعطیلات، متوجه خواهید شد که عادت به خرید در آخر هفته ها برای شما به عنوان عادتی جدید ثبت شده است. بنابراین حتی اگر دلیلی برای خرید رفتن نداشته باشید، باز هم طبق عادت جدید شکل گرفته برای آخر هفته خود برنامه خرید و چرخیدن در بازار را در نظر می گیرید.

خبرنامه پارمیس را از دست ندهید!
هر هفته محتوای اختصاصی و جدیدترین اخبار، مقالات آموزشی حسابداری، مالی و مدیریتی را برای شما میفرستیم.

 چگونه عادتی جدید در خود ایجاد کنیم

چگونه عادتی جدید در خود ایجاد کنیم؟

همه ما در ترک عادتی نامناسب و یا ایجاد عادتی جدید در زندگی روزانه خود بارها شکست خورده ایم و تصمیمات بسیاری را بدون اینکه به مقصد اصلی رسیده و عملی شوند در هوا رها کرده ایم. تنها دلیلی که برای شکست در ایجاد تغییر جدید در خود می توان بیان کرد، عدم تداوم در عمل کردن به برنامه های جدید در زندگی روزمره و کمی صبر برای به نتیجه رسیدن است.

بنابراین برای عادت به پس انداز کردن مبلغی مشخص در بازه زمانی مشخص یا صرفه جویی بیشتر در هزینه های غیرضروری که به عادت تبدیل شده اند، به یک برنامه منظم نیاز است که در ادامه این برنامه را در قالب سه مرحله توضیح می دهیم:

مرحله اول : هدفی کوچک برای خود تعیین کنید.

برای اینکه تغییری مهم در زندگی خود ایجاد کنید، بهتر است آن را به تغییرات کوچک و حتی جزئی قسمت کنید و سعی کنید به مرور زمان هر یک از این عادت های خرد را در خود تقویت کنید.

مرحله دوم: به مرور تغییرات و اهداف را بزرگتر کنید.

اگر پس از مدتی مداومت در ایجاد تغییری کوچک احساس کردید که در عملی کردن آن موفق شده اید، می توانید یک بخش دیگر از هدف اصلی و بزرگ را به برنامه خود اضافه کنید و کمی گام خود به سمت تغییرات را بزرگتر بردارید.

مرحله سوم: در حین حرکت به سمت هدف برنامه ریزی کنید.

رسیدن به هدف تعیین شده کاری پویا و متغیر است و نمی توان از همان ابتدا برنامه ای ثابت برای آن تدوین نمود. بلکه لازم است در حین حرکت نیز مدام به نقطه نهایی و جایگاه کنونی خود نگاهی بیندازید تا مناسب ترین مسیر را برای رسیدن به آن بیابید.

اجازه دهید مراحل بالا را برای ایجاد عادت مالی پسندیده پس انداز کردن که خود تجربه کرده ام، توضیح دهد.

به عنوان اولین قدم و با توجه به شرایط وضعیت مالی و میزان درآمد و هزینه های خود، حداقل مقدار پولی که می توانستم پس انداز کنم را تعیین کردم. با در نظر گرفتن تمامی ابعاد زندگی عادی خود، می توانستم روزانه حدود 10هزار تومان را پس انداز کنم. پس برای شروع هر روز این مقدار را به عنوان پس انداز در نظر می گرفتم و از بودجه مخارج روزانه حذف می کردم. تعیین میزان پس انداز با توجه به درآمدها همان مرحله سرنخ در چرخه عادت است که در بالا توضیح دادیم.

پس از چند ماه متوجه شدم، ملزم کردن خودم به پس انداز کردن روزانه مبلغی مشخص، منجر به دقت بیشتر در خرج کردن درآمد و مدیریت بهتر هزینه های روزمره ام شده است، به گونه ای که می توانم به راحتی مبلغ روزانه پس انداز را افزایش دهم. درنتیجه به عنوان مرحله دوم در ایجاد عادتی جدید هدف بزرگتری برای خود تعیین کردم. درنهایت به عنوان مرحله سوم زمانیکه متوجه شدم پس انداز کردن و به تبع آن مدیریت صحیح هزینه ها به عادتی جدید برای من تبدیل شده است، هدف خود را گسترش دادم و برای پس انداز کردن یک هدف مشخص (خرید یک دوربین عکاسی حرفه ای) تعیین کردم. نزدیک شدن به هدف تعیین شده و یا حتی دستیابی به اهداف کوچک همان پاداشی است که ذهن آن را برای ادامه رفتار جدید در نظر می گیرد.

حتما مطالعه کنید: پایانه فروشگاهی چیست؟

7 عادت مالی مناسب برای پس انداز کردن

پس انداز کردن یکی از ضرورت های زندگی امروز است که هر فردی برای تأمین مخارج زندگی و بهبود کیفیت زندگی فردی خود نیاز دارد بخشی از درآمدهای خود را برای آن در نظر بگیرد. بنابراین می توان گفت تمام افراد دارای درآمد به دنبال بهترین روش برای پس انداز کردن و نیز افزایش ثروت خود هستند. با توجه به این نیاز در ادامه چندین روش عادت مالی با هدف پس انداز کردن را به شما معرفی خواهیم کرد.

 عادت مالی موثر برای پس انداز کردن

  1. سطح زندگی خود را تعیین کنید

به جرأت می توان گفت ریشه تمام عادت های مالی مناسب از همین نقطه آغاز می شود. تا زمانی که نتوانید سطح زندگی خود را بر اساس درآمدها و هزینه ها تعیین کنید، در ایجاد عادت های مالی مختلف موفق نخواهید بود.

تعیین سطح زندگی مشخص می کند که در طول ماه تا چه اندازه می توانید پس انداز داشته باشید. به بیان دقیق تر، توانایی مالی خود را مشخص کرده و بر اساس آن تصمیم گیری می کنید که می توانید ماهیانه مبلغی از درآمد خود را برای پس انداز کردن در نظر بگیرید یا خیر.

  1. تعیین اهداف مالی

تعیین هدف روشن و واضح از مهم ترین بخش های شروع هر کاری است. بنابراین تعیین اهداف مالی کوتاه مدت و بلند مدت یکی دیگر از عادت های مالی مناسب است که توصیه می کنیم این اهداف را بر اساس سطح زندگی مالی خود تعیین کنید. بنابراین اهداف مالی باید قابل دستیابی، اندازه گیری و واقع بینانه باشند و زمانی مشخص برای دستیابی به آنها در نظر گرفته شود.

  1. برای پول خود برنامه مالی داشته باشید

برنامه ریزی یکی از عادت های افراد موفق است. به همین دلیل برنامه ریزی برای پول و بودجه ماهیانه از مهم ترین عادت های مالی در زندگی شخصی و حتی کاری به شمار می رود. چرا که لازمه مدیریت درست هزینه ها و درآمدها، داشتن برنامه مالی به همراه نرم افزار حقوق و دستمزد هدفمند و مشخص است.

آنچه که در برنامه مالی باید در نظر داشته باشید، اولویت بندی درست اهداف و تعیین استراتژی مناسب در نحوه مصرف پول است.

پیشنهاد مطالعه : حسابداری کسب و کار خود را بر فضای ابری بنا کنید

برنامه ریزی مالی و عادت مالی

  1. ردیابی مداوم هزینه ها

یکی از عادت های مهم برای موفق عمل کردن در پس انداز پول، شناسایی و کنترل هزینه ها به صورت مستمر است. در واقع برای برنامه ریزی مالی و مدیریت امور مالی شخصی تا زمانی که اطلاع دقیقی از هزینه های روزانه و ماهیانه خود نداشته باشید، نمی توانید برنامه مالی درستی برای خود تدوین کنید. مناسب ترین ابزار برای ایجاد این عادت مالی، استفاده از برنامه حسابداری شخصی است که برای گوشی های همراه بهینه سازی شده اند.

برنامه حسابداری شخصی پارمیس همراه، یکی از برنامه های محبوب بین کاربران است که با در نظر گرفتن بخش های مختلف می توانید اجرایی کردن برنامه های مالی خود را تضمین نمایید.

  1. پرداخت پول به خودتان را در اولویت قرار دهید

آیا شما جزو آن دسته از افراد هستید که ابتدای هر ماه به خود پول پرداخت می کنید یا خیر؟ روش اصولی و درست پس انداز کردن این است که قبل از پرداخت هزینه های جاری زندگی، آن بخش از درآمد را که برای پس انداز در نظر گرفته اید، جدا کرده و به حساب پس انداز شخصی خود منتقل کنید.

بنابراین اگر پس انداز کردن برایتان اهمیت دارد، سعی کنید این عادت را در خود تقویت کنید که قبل از هر کاری، مبلغ پس انداز را از درآمد ماهیانه خود کسر و به حساب مد نظر پرداخت کنید.

بیشتر بدانید: نرم افزار انبار

  1. سعی کنید پولتان برایتان کار کند

پس انداز کردن بخشی از برنامه مالی است و بخش دیگر و مکمل آن کار کردن با پس انداز و کسب درآمد از طریق آن یعنی ایجاد درآمد منفعل است. این نوع از درآمد را به تفصیل در مقاله درآمد منفعل چیست؟ چگونه در خواب نیز درآمد داشته باشیم بیان کرده ایم. به شما پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید.

  1. به خودتان نه بگویید

اگر کمی هزینه های ماهیانه خود را به کمک برنامه های حسابداری شخصی پیگیری کنید، متوجه خواهید شد که هر ماه مبلغی را برای خرید هزینه های غیرضروری اختصاص داده اید که می توانست به عنوان پس انداز ماهیانه شما در حساب شخصی خودتان قرار بگیرد. به همین دلیل بسیار توصیه کرده اند که توانایی نه گفتن به خودتان را جدی بگیرید.

حتماً تا به حال قانون 72 ساعت را شنیده اید. بر اساس این قانون زمانیکه تصمیم به خرید می گیرید، به خودتان 72 ساعت زمان دهید و در مورد اینکه واقعاً خرید کردن برای شما ضروری است یا می توان از آن چشم پوشی کرد به درستی تصمیم گیری کنید.

 بهبود عادت مالی با حسابداری شخصی

بهبود عادت های مالی به کمک حسابداری شخصی پارمیس همراه

در بالا با معنای عادت و اهمیت آن در زندگی آشنا شدیم و مراحل ایجاد عادت های جدید را به کمک چرخه عادت بررسی کردیم. اگر شما نیز تصمیم دارید که عادت های مالی خود را تقویت کنید و یا عادت هایی جدید در خود شکل دهید، حتماً به این نتیجه رسیده اید که به ویژه برای عادت های مالی به ابزاری مناسب و کمکی نیاز دارید.

برنامه حسابداری شخصی از ابزارهای مفید برای ایجاد این نوع از عادت ها به حساب می آیند. حسابداری پارمیس همراه با در نظر گرفتن قابلیت های متعددی همچون ثبت هزینه ها، تعیین سقف و کف برای هزینه ها، تعریف اشخاص برای جدا کردن هزینه های مرتبط به هر فرد خانواده، بودجه بندی برای اهداف و دیگر قابلیت ها در ایجاد عادت های مالی به شما کمک می کند.

اهمیت پس انداز در زندگی 

شاید کمی به نظرتان عجیب باشد، ولی حتی ثروتمندانی که نیاز مالی ندارند هم قسمتی از سرمایه خود را پسانداز میکنند. بدون شک، هر یک از ما در زندگی خود هزینههای زیادی داریم. بنابراین، قبل از هر گونه اقدامی برای پسانداز باید پول خود را مدیریت کرده و برنامهریزی مناسبی داشته باشیم. برنامهریزی مالی، از جمله نکات کلیدی و مهم در پسانداز به شمار میرود. هر فرد در صورت داشتن برنامهریزی مالی جامعتر و بهتر، امکان مدیریت هزینههای زندگی خود و در نتیجه پساندازی خوب را نیز دارد. 

احتمالاٌ، بعضی از افراد بسیار دیر به فکر مدیریت هزینههای زندگی و پسانداز میافتند. اما تجربه ثابت کرده که، با شروع پسانداز از دوران کودکی، میتوانید از اندوختههای مالی خود بهترین استفاده را ببرید. 

مزایای پس انداز کردن 

مزایای پس انداز کردن 

بسیاری از ما، از آن دست افرادی هستیم که، تمایل زیادی به استفاده از پولهای پسانداز شده داریم. ولی، هرگز نتوانستهایم پساندازی برای خود داشته باشیم. چون روش درست این کار را نمیدانیم. اگر با مزیتهای پسانداز آشنا شوید احتمالاٌ تشویق به انجام آن میشوید. 

  • تعویض ماشین و یا وسایل منزل 

شاید شما هم مدت زیادی است که به تعویض ماشین و یا حتی وسایل منزل خود فکر میکنید. با پسانداز تمام این رؤیاهای شما تبدیل به واقعیت میشود. 

  • بالابردن کیفیت زندگی 

میزان درآمد و پسانداز ما نقش زیادی در بالابردن کیفیت زندگیمان بازی میکنند. مثلاٌ، اگر پساندازی داشته باشید، هر زمان که نیاز به سفر داشتید و از کار خسته بودید، به راحتی چمدانها را بسته و راهی میشوید. 

  • نیاز به پس انداز برای سرمایه گذاریهای ناگهانی 

گاهی اوقات، شانس در خانه شما را زده و در این صورت، با داشتن پول میتوانید آن را در چنگ خود داشته باشید. فرض کنید موقعیتی پیش آمده که فردی به دلیل مهاجرت یا نیاز مالی حاضر به فروش ماشین خود به نصف قیمت بازار است. اینجاست که، اگر پساندازی داشته باشید به راحتی میتوانید آن را خریداری کنید. حتی ممکن است گاهی در بورس سهامی با قیمتی عالی عرضه شود و در آن صورت با داشتن پول میتوانید برنده این سرمایهگذاری باشید. 

  • راه حلی فوق العاده در زمان مشکلات ناگهانی 

همواره امکان دارد که، در زندگی با مشکلاتی از جمله عمل جراحی ناگهانی، خراب شدن ماشین و یا مریضی روبرو شویم. در صورت داشتن پسانداز میتوانید این مشکلات را به راحتی از پیش رو بردارید. 

جهت آشنایی با تمام قابلیت های پارمیس همراه و دانلود و نصب آن بر روی گوشی می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

حسابداری شخصی پارمیس همراه

سوالات متداول

مزایای پس انداز کردن چیست؟

بالابردن کیفیت زندگی، نیاز به پس انداز برای سرمایه گذاریهای ناگهانی و تعویض ماشین و یا وسایل منزل را میتوان از جمله مزایای پس انداز کردن در نظر گرفت.

اهمیت پس انداز در زندگی چیست؟

هر یک از ما در زندگی خود هزینههای زیادی داریم. بنابراین، قبل از هر گونه اقدامی برای پسانداز باید پول خود را مدیریت کرده و برنامهریزی مناسبی داشته باشیم. برنامه ریزی مالی، از جمله نکات کلیدی و مهم در پسانداز به شمار میرود. هر فرد در صورت داشتن برنامه ریزی مالی جامع تر و بهتر، امکان مدیریت هزینه های زندگی خود و در نتیجه پس اندازی خوب را نیز دارد.

برای دانلود PDF مقاله لطفا ایمیل خود را وارد کنید
call-center2

ارتباط با پارمیس

در ساعات کاری با شماره 87758-021 تماس بگیرید تا کارشناسان ما حداکثر تا 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند.
ساعات پاسخگویی تلفنی:
شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30 تا 17:30
پنجشنبه ها از ساعت 8:30 تا 12:30

لطفا جهت اطلاع از امکانات تماس بگیرید